2022-04-12 13:42:01• hírek • Bede Emőke

Álruhában járt utána a kórházzal kapcsolatos panaszoknak a Hunyad megyei tanácselnök

„Az elmúlt hónapokban számtalan panaszt kaptam azzal kapcsolatban, hogy hogyan bánnak a dévai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályára kerülő páciensekkel. A legutóbbit szombat este. Épp a kerti munkát fejeztem be otthon, amikor arról értesítettek, hogy egy idős páciens több mint másfél órát várt arra, hogy valaki foglalkozzon vele. Ekkor döntöttem el, hogy személyesen megyek el az UPU-ra, hogy saját szememmel is lássam, mi történik ott. Nem öltöztem át, azonnal elindultam a kórházba. 21:30 volt ekkor” – kezdi közösségi oldalán megosztott beszámolóját a Hunyad Megyei Tanács elnöke, Nistor Laurentiu, aki nemes egyszerűséggel fejébe húzta a kabátja kapucniját, illetve szájmaszkot is tett, így a kórházban senkinek sem tűnt fel, hogy maga a tanácselnök várakozik az ingerült szóváltásoktól hangos folyosón.

Mint a megyei önkormányzat vezetője leírta, a lakosság felől érkező panaszok nagy része igaznak bizonyult. A Nistor által alakított „páciens” is hasonló fogadtatásban részült: noha elmondta, hogy nagyon rosszul érzi magát, már-már járni sem tud, 45 percig rá sem hederítettek, legfeljebb tolószékestől elgurították az útból.


A tanácselnök a kórházban szerzett tapasztalatai alapján egyértelmű üzenetet fogalmazott meg az egészségügyi személyzet számára: vagy változtatnak a mentalitásukon, vagy csomagolhatnak.


„Az orvosi és egészségügyi asszisztensi szakma nagyon nehéz, rengeteg odaadás, empátia és természetesen hozzáértés is szükséges hozzá. Szeretném, ha a sürgősségi osztály személyzete a lehető legrövidebb időn belül pozitív példaként állhatna előttünk. Euromilliókat fektetünk be ebbe a kórházba, az új osztályokba, a korszerűsítésekre és az orvosi felszerelésekre. Itt az ideje, hogy a teljes személyzet megértse, hogy a páciensekhez való hozzáállásnak változnia kell” – zárta bejegyzését a megyei tanácselnök.


Nistor kísérője egyébként telefonjával rögzítette az álruhás látogatást. Az alábbi felvételen ez látható:
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: